Beweging

Als we naar de oertijd terug kijken …. ging de mens veel op pad. Ze moesten lopend en rennend opzoek naar eten. Op jacht naar vis en ander voedsel dat de zee, rivier hen kon bieden. Daarnaast gingen de jagers ook op zoek naar vlees. Tussendoor kwamen ze vele verschillende vruchten, bessen en groenten tegen. Dat aten ze op en namen ze ook mee terug naar hun “huis”.

De hele dag op pad en als er gevaar was, dan was er even stress. Vluchtend een plek zoeken, weg van het gevaar. De stress was verdwenen als het gevaar geweken was.

Zo werk ons lichaam nog steeds. Het lichaam heeft veel groenten, fruit en bessen nodig, maar ook nuchter bewegen! Veel bewegen is gezond, maar zonder te veel stress. Af en toe een sprintje trekken, omdat er “gevaar” is. Alle spieren laten werken is goed.

Wat doe jij aan beweging? Hoe lang zit jij? Ga op zoek naar een beweging dat jij leuk vindt, want alleen dan houdt je het vol. Of juist de afwisseling van verschillende sporten? Samen gaan we opzoek naar een geschikte manier van bewegen. Van bewegen wordt je fitter en werkt het lichaam beter.

Meld je nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van nieuws, ideeën, recepten en nog veel meer!
Als cadeau… een gratis ebook!

Stuur een WhatsApp bericht