Deze balletjes zijn vaak gemaakt van gedroogde vruchten, zaden en noten, en geven je een boost wanneer je het even nodig hebt. Leuk om te maken én heel erg lekker.
INGREDIENTEN
- 200 gram ontpitte dadels
- 170 gram gemengde noten
- 1 el chiazaad
- 50 ml kokosolie
- 2 el rauwe cacaopoeder
BEREIDING
Laat de dadels minimaal 15 minuten in water weken. Doe de rest van de ingrediënten in een blender of keukenmachine tot het fijngemalen is. Voeg vervolgens de dadels toe en mix opnieuw.
Doe het mengsel in een kom en laat het 10 minuten rusten. Maak vervolgens kleine balletjes met je handen. Afhankelijk van de grootte kun je zo’n 15-20 balletjes maken. Plaats ze minimaal een uur in de koelkast voordat je ze opeet. Ze zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast of twee maanden in de vriezer!
Tip: je kunt de balletjes ook rollen in kokosrasp, kaneel of cacaopoeder of gehakte nootjes voor de smaak en look!