Per dag hebben we gemiddeld 100-120 gram eiwitten nodig per persoon. Wil je weten hoeveel eiwitten jij nodig hebt per dag? Neem contact op, dan rekenen wij het voor je uit!
Product | Per verstrekkingseenheid | Eiwit(gram) |
Beleg | ||
Ei | 1 stuk | 7 |
Pindakaas of notenpasta van 100% noten | Voor 1 snee = 20 gram | 5 |
20+ / 30+ Kaas | Voor 1 snee = 20 gram | 5 |
Volkoren brood | 1 snee = 35 gram | 3 |
Vleeswaren | Voor 1 snee = 15 gram | 3 |
Havermout | 40 gram | 5 |
Zuivelspread | 15 gram | 1 |
Hüttekase | 20 gram | 3 |
Melkproducten | ||
Skyr | 1 schaaltje = 150 ml | 14-16 |
Kwark | 1 schaaltje = 150 ml | 13 |
Magere of halfvolle melk | 1 glas = 200 ml | 6 |
Magere of halfvolle karnemelk | 1 glas = 200 ml | 6 |
Drinkyoghurt 0% | 1 glas = 200 ml | 6 |
Soja drink (als calcium en B12 zijn toegevoegd) | 1 glas = 200 ml | 6 |
Magere of halfvolle yoghurt | 1 schaaltje = 150 ml | 6 |
Tussendoortjes | ||
Ongezouten noten en pinda’s (gemiddeld) | 1 handje, 25 gram | 5 |
Bij de warme maaltijd | ||
Rundvlees gemiddeld (onbewerkt en onbereid) | 100 gram | 19 |
Kip (onbewerkt en onbereid) | 100 gram | 23 |
Varkensvlees gemiddeld (onbewerkt en onbereid) | 100 gram | 20 |
Vis (onbewerkt en onbereid) | 100 gram | 18 |
Tofu of tempeh | 100 gram | 12 |
Kant-en-klare vleesvervanger | 100 gram | 4,5-25 |
Linzen | 1 opscheplepel = 60 gram | 6 |
Ei | 1 Stuk | 7 |
Bonen, bruine/ witte | 1 opscheplepel = 60 gram | 5 |
Kikkererwten | 1 opscheplepel = 60 gram | 5 |
Zilvervliesrijst (ongekookt) | 75 gram | 6 |
Volkorenpasta (ongekookt) | 75 gram | 10 |
Pitten (zonnebloem, etc.) | 15 gram | 3 |
Quinoa (ongekookt) | 75 gram | 11 |
Volkoren bulgur (ongekookt) | 75 gram | 9 |