Zoete aardappel salade

mmmmm zomer! Maar dit gerecht kun je het hele jaar door wel eten. En op vele verschillende manieren klaarmaken.

Koop de ingrediënten biologisch.

Let op! bevat nachtschades en ei!

Lekker als lunch of bijgerecht.

Verse kruiden zijn het lekkerste.

Ingrediënten:
-3x zoete aardappel (geschild of geboend)
-3x gekookte eieren
-2x rode ui
-2x knoflooktenen
-2x augurken
-1/2 punt paprika
-bosui of lenteui
-100 ML kefir
-scheutje appelazijn
-peterselie
-Oregano
-Tijm
-Rozemarijn
-Dille
-Kurkuma of kerrie
-Peper en Himalaya zout / keltisch zeezout

  1. Prik in de eieren een gaatje en kook ze hard. (10 minuten) Daarna even laten schrikken met koud water. Boe! dan komt de schil los en dan kun je ze gemakkelijker pellen.
  2. Was de zoete aardappel en schil ze of boen ze goed. Snijd de zoete aardappel in mooie blokjes. Kook ze 5 minuten. Giet ze af en spoel met koud water na.
  3. Snijd de eieren in grove stukken.
  4. Snijd de ui, knoflook, paprika, augurken, bosui in kleine stukjes. Bosui knippen is ook handig.
  5. Snijd of knip de kruiden.
  6. Pak een grote kom en vermeng de zoete aardappel, ei, ui, knoflook, paprika, augurken en bosui.
  7. Vermeng de kruiden, peper en zout met de appelazijn en de kefir. Nu is de dressing klaar! Giet het over de salade heen. Even voorzichtig omscheppen.

De kefir kun je ook vervangen door kokosmelk. Zorg er dan voor dat het blikje (bio) kokosmelk in de koelkast heeft gestaan. Maak het blik voorzichtig open en schep de dikke laag kokosroom van de bovenkant af.

Een beetje Mayonaise is er ook lekker door…. maar is minder gezond.

Meld je nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van nieuws, ideeën, recepten en nog veel meer!
Als cadeau… een gratis ebook!

Stuur een WhatsApp bericht