Wist je dat …

… je per jaar gemiddeld 800 gram aan toxines binnenkrijgt?
… er geen onderzoeken worden gedaan, wat er gebeurt als meerdere pesticiden worden vermengt?
… er jaarlijks een “Dirty Dozen” wordt uitgebracht? (Huh? wat is dat?)
… je op meerdere plekken, biologische groente en fruitpakketten kunt kopen?
… pesticiden insecten doodmaken? (Wat doet dat dan met jou?)
… je via de huid, luchtwegen en via de mond (voeding en drank) toxines binnenkrijgt?
… veel E nr’s slecht voor de gezondheid zijn? (ook al zijn ze “goedgekeurd”)
… het drinkwater vervuild is met o.a. medicijnresten, gifstoffen, chemicaliën, hormoonverstoorders, kankerverwekkende stoffen …?

Tja zo kan ik nog wel even doorgaan…
De “goede” bacteriën in onze darmen hebben het zwaar met al die giftige stoffen. En niet alleen onze darmen, maar ook de lever. De lever breekt toxines af, echter zijn er tegenwoordig zoveel verschillende stoffen. Dat de lever overuren maakt. Daarnaast heeft de lever het “druk” met andere processen, zoals: enzymen maken, spijs- en emotionele vertering, stress …

Het is dus beter om biologische voeding en drank te nuttigen. Dat is een flinke belasting minder.

Als toxines insecten en andere dieren ziek en zelfs doodmaken, is dat voor de mens ook niet goed. DNA structuren kunnen veranderen, omdat de celdeling “fouten” krijgt. Als deze “foute” cellen niet opgeruimd worden, kunnen er tumoren ontwikkelen.

Wat is dan die Dirty Dozen? Dat zijn de 12 meest “bevuilde” groente en fruit die we ZEKER biologisch willen nuttigen.

  1. Aardbeien
  2. Spinazie
  3. Boerenkool
  4. Nectarines
  5. Appels
  6. Druiven
  7. Paprika’s
  8. Kersen
  9. Perziken
  10. Peren
  11. (Bleek) selderij
  12. Tomaten

Daarnaast alles dat in de grond “groeit” is beter om ook biologisch te kopen. (Denk aan aardappelen, uien)

Explore More

TCM, Ayurveda en Germaanse geneeswijze

Overeenkomsten tussen TCM, Ayurveda en de Germaanse Geneeswijze Alotz werkt met verschillende Holistische geneeswijzen die al duizenden jaren oud zijn. Hieronder staan overeenkomsten en meer uitleg over deze manieren van

Eethormonen

Ghreline en Leptine…. twee “eet” hormonen. Ghreline zorgt ervoor dat we “honger” hebben, zin in eten. Fabrikanten spelen hier graag op in. Het additief E621 wordt in bijna alle kant-en-klare producten

Vetverbranding

–> L-carnitine Bij de echte carnivoor loopt het water al in de mond bij het zien van vlees, terwijl bij de vegetariër een ander gevoel opkomt. L-carnitine is een belangrijke