Beheer je woning

Momenteel wordt gedacht dat 75% van alle gevallen van de ziekte van Lyme wordt opgelopen door teken die worden opgepikt tijdens activiteiten rondom het huis.  Kinderen, huisdieren en volwassenen lopen risico tijdens het spelen, tuinieren of verkennen in de tuin.  Maar er zijn eenvoudige manieren om het risico te verminderen.

1. Creëer een teekveilige zone

Teken houden van bossen en gebieden met een hoge luchtvochtigheid. De meeste teken worden gevonden binnen 9 meter van de rand van uw gazon vooral in de buurt van bossen, stenen muren of sierbeplanting.  Teken houden niet van de zonnige, gemanicuurde delen van gazons en ze houden niet van grind.

Je kunt een teekvrije zone creëren door je landschap aan te passen zodat er meer zonlicht is en knaagdieren worden ontmoedigd om zich er te vestigen.

  • Gras gemaaid houden
  • Ruim bladafval en struiken op
  • Overweeg om hekken te bouwen om herten buiten te houden
  • Snoei bomen en struiken voor meer zonlicht
  • Plaats speeltoestellen uit de buurt van bosranden
  • Beperk bodembedekking in de buurt van gezinsactiviteiten
  • Leg grindpaden, vlonders, stenen, enz. rond het huis aan
  • Wilde bloemen en kruidentuinen hebben heel weinig teken 🌷

2. Ontmoedig “reservoirs” voor teken

Herten, vogels en kleine zoogdieren zijn belangrijk voor teken. Ze helpen teken zich voort te planten door te fungeren als natuurlijke reservoirs voor Lyme-bacteriën. Als je de plekken opruimt waar muizen, eekhoorns en eekhoorns schuilplaatsen vinden, verminder je ook de tekenplaag. Plaats houtstapels uit de buurt van het huis en maak stenen muren regelmatig schoon.

3. Chemische en natuurlijke bestrijdingsmethoden toepassen

Er zijn veel pesticiden en insecticiden die teken doden wanneer ze worden toegepast op gazons en struiken rondom het huis. Veel van deze bestrijdingsmiddelen mogen alleen door erkende commerciële bedrijven worden gebruikt (net als het spuiten van termieten in je huis) en sommige kunnen gevaarlijk zijn voor jou, je huisdieren en het milieu. Als je ervoor kiest om pesticiden te gebruiken – en dat doet niet iedereen – gebruik ze dan veilig en zorgvuldig. Lees alle instructies en voorzorgsmaatregelen.

Er zijn ook veel populaire biologische en natuurlijke bestrijdingsmethoden die vriendelijker zijn voor het milieu en de mens, waaronder schimmelpathogenen en plantenextracten zoals biopesticiden. Er zijn natuurlijke schimmels die insecten doden, diatomeeënaarde (een natuurlijk sediment), insectendodende zepen en botanische insecticiden die zijn toegestaan onder de biologische standaarden zonder schade aan te richten aan het inheemse milieu.

(bron: https://www.bayarealyme.org/lyme-disease-prevention/manage-property/)

Meld je nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van nieuws, ideeën, recepten en nog veel meer!
Als cadeau… een gratis ebook!

Stuur een WhatsApp bericht