Samenwerking supplementen

Gezondheid is het aller belangrijkste, we komen daar vaak achter als we klachten gaan ontwikkelen. De meeste gezondheidsproblemen waar we nu mee te maken hebben, bestond 50 jaar geleden nog niet eens! Raar toch om dat te beseffen. Mens (en dier) zijn nog nooit zo zwak, moe of ongezond geweest als tegenwoordig. Waar heeft dit mee te maken?

Onze landbouwvelden worden veelal besproeid met miljoenen liters van de ergste giftige stoffen die de mens ooit heeft gemaakt. Wist je dat de meeste groenten en fruit veel verschillende pesticiden bevatten? Appels worden gemiddeld 30 bespoten voordat het in de supermarkt ligt. Appels pluk je in oktober, hoe kan het zijn dat we het gehele jaar door appels te vinden zijn in de supermarkt? Door ze in een koelcel maanden gekoeld te houden of ze vanuit andere landen te importeren. Wat doet dat met voedingsstoffen in de appels? In Europa zijn er druiven getest met 19 verschillende pesticiden erop! En in de Verenigde Staten is het nog erger, zeker soja en maïs staan er om bekend dat ze vele slechte gifstoffen bevatten met zelfs bespoten worden met gifstoffen die de plant genetisch kan veranderen. De plant kan dan zelf de pesticide aanmaken.

De mooie en perfecte producten die we in de supermarkten zien, bevatten helaas te weinig voedingsstoffen. Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren:

  • Bodems van commerciële landbouwbedrijven worden ernstig misbruikt door jaar na jaar dezelfde gewassen te verbouwen, waardoor ze volledig uitgeput raken.  De bodem krijgt niet de kans om te herstellen. Onkruid wordt met onkruidverdelger dood gemaakt, maar ook de bodeminsecten.
  • Door de chemische bemesting groeien de producten te snel. Het heeft veel minder tijd om zonlicht of de overgebleven voedingsstoffen uit de grond op te nemen. En dan hebben we het er nog niet eens over dat de synthetische chemicaliën giftig zijn voor ons lichaam.
  • Veel groenten worden nu in gebouwen gekweekt zonder zonlicht. Een van de belangrijkste geheimen van voedingsrijke groenten is overvloedig zonlicht voor fotosynthese. De planten hebben zonlicht nodig en wij ook. Binnengroenten worden ook in water gekweekt in plaats van in rijke natuurlijke grond, wat leidt tot minder micronutriënten. Wist je dat er in (drink)water veel vervuiling is? (Denk aan medicijnresten, chemicaliën enz.)
  • De meeste zaden die tegenwoordig gebruikt worden zijn genetisch gemodificeerd (GMO), wat de natuurlijke kwaliteit van de zaden vermindert, wat resulteert in zwakkere, ongezondere producten. Ze zijn veranderd en niet meer hoe de natuur het bedoelt heeft. De bewerking zorgt er ook voor dat meer mensen een reactie gaan vertonen en intolerant voor de voeding worden.

Gebrek aan gezonde grond, gebrek aan tijd, gebrek aan zonlicht, gebrek aan kwaliteitszaden… dit zijn slechts enkele van de factoren die een “lege oogst” veroorzaken. Landbouw is tegenwoordig gebaseerd op hebzucht, zonder zorg voor de mensheid of de aarde. Resultaat? Een zwakkere, ziekere wereldbevolking dan ooit tevoren. Mensen vinden het tegenwoordig normaal om voortdurend naar de dokter en de apotheek te gaan. Wist je dat medicatie pas 100 jaar bestaat? Voorheen was voeding het beste “medicijn”.

In fabrieken wordt de voeding bewerkt. Het resultaat is dat deze bewerkte voedingsproducten ons niet sterk maken, maar juist verzwakken en onze cellen beschadigen. De enige tijdelijke energiestoot die we ervan krijgen, komt van de bewerkte suiker die erin zit.

Het grootste deel van de voedingsmiddelen die we in de supermarkt kopen, richten meer schade aan dan dat ze goed zijn voor ons lichaam. Denk aan pakjes, zakjes, kant-en klaar producten. De waslijst aan extra E nr’s en conserveringsmiddelen wordt steeds langer. Daarmee wordt het product steeds slechter.

De tabel hieronder laat de verandering in voedingswaarden zien. (Deze tabel staat in een boek van een Nederlandse natuurgeneeskundige, Dr. Hans Moolenburgh.) Het laat het verschil in voedingsstoffen zien tussen industriële landbouw (d.w.z. chemisch bemest en bespoten) en aan de andere kant biologische productie van hoge kwaliteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele voorbeelden:
*Biologische tomaat: —–> Industriële tomaat:
-magnesium: 59,2 ——–> magnesium: 4,5
-ijzer: 1938 —————-> ijzer: 1,0
-koper: 53 —————–> koper: 0,0

*Biologische spinazie: —-> industriële spinazie: 
-magnesium: 203,9 ——-> magnesium: 46,9
-ijzer: 1585 —————–> ijzer: 19,0
-koper: 32,0 —————-> koper: 0,5

Het verschil is echt verontrustend. Het verklaart het zogenoemde “Hidden Hunger” dat wereldwijd een probleem is geworden. We vullen ons lichaam wel, maar we “voeden” het niet. De mensheid eet tegenwoordig meer voedsel dan ooit tevoren en toch zijn mensen meer dan ooit uitgeput van voedingsstoffen.

Gelukkig zijn er ook oplossingen. Dat is fijn. We krijgen het advies om extra vitaminen, mineralen en sporenelementen te gebruiken door middel van  voedingssupplementen te nemen. Hierdoor kunnen we het tekort aan voedingsstoffen aanvullen. Hoewel de intentie goed is, is er ook hier iets aan de hand. Onderzoeker Brian R. Clement, PhD, heeft de supplementen industrie goed onderzocht. Hij heeft het volgende ontdekt:

✔︎ De meeste supplementen zijn synthetisch, vreemd voor het menselijk lichaam, moeilijk op te nemen en hebben bijna geen effect.

✔︎ De capsules zitten vol giftige, ongezonde toevoegingen.

✔︎ Zelfs de “natuurlijke” supplementen gebruiken schadelijke vulstoffen

✔︎ Als gevolg daarvan doet 90% van de supplementen meer kwaad dan goed.

Het probleem is dat de overgrote meerderheid van de fabrikanten van vitaminesupplementen voornamelijk voor ons slechte keuzes maken. Ze kiezen voor de snelste productieprocessen met minimale kosten en maximale winst wat daaruit vloeit. Hun groene labels en claims dat ze “volledig natuurlijk” zijn, zijn slechts marketing die niets betekenen. Daarom voelen de meesten van ons nooit een significante verbetering wanneer we supplementen nemen.

Sinds 2014 werk ik samen met Beyuna. De oprichter daarvan heeft jaren gespendeerd  aan het onderzoeken van duizenden wetenschappelijke studies en heeft tientallen jaren ervaring gekregen door het begeleiden van topsporters. Door middel van bloedonderzoeken, voedings- en leefstijladviezen heeft hij steeds meer kennis gekregen.  Nu nog de juiste producten ontwikkelen van puur nature ingrediënten op onbespoten grond zonder synthetische / schadelijke toevoegingen. Eerlijke prijzen voor de boeren, geen kinderarbeid, samenwerkingen met kleine bedrijven, eerlijke ondernemers en geen grote concerns. En dat is gelukt!

Vitamine C uit Amla-bessen, kleine bommetjes van echt natuurlijke vitamine C. Deze vorm van C is veel beter dan ascorbinezuur, een synthetische vitamine C afkomstig van een giftige schimmel, die door de meeste fabrikanten van supplementen wordt gebruikt omdat het goedkoop, makkelijk en snel is.

Voor capsules en vulstoffen worden natuurlijke alternatieven gebruikt die niet giftig zijn en in feite een schat aan voedingsstoffen bevatten, zoals gerstegras, alfalfakruid, zeewier extract, enz. Dus in plaats van de “gezonde” supplementen giftig te maken door goedkope en schadelijke vulstoffen toe te voegen gebruiken wij gezonde vulstoffen die de kracht van de andere ingrediënten versterken.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen bewust aan het worden en ontstaan er voedselbossen, pluktuinen, land met biologische boeren.

Ik ga in de beweging mee om mensen bewust te maken. Door kennisoverdracht, presentaties en webinars  help ik mensen wereldwijd. Naast de leefstijladviezen bied ik ook ondersteuning aan de financiële gezondheid, want autonomie wil toch iedereen!

Na het lezen van de bovenstaande tekst begrijp je waarom ik ook samenwerk met Beyuna! Als je meer wilt weten over deze mogelijkheid, stuur me dan een e-mail.

Meld je nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van nieuws, ideeën, recepten en nog veel meer!
Als cadeau… een gratis ebook!

Stuur een WhatsApp bericht