Kerkveld 67, 5388 RH Nistelrode

Mineralen aanvullen


Mineralen & vitaminen zijn heel belangrijk voor het lichaam.

Mineralen en spoorelementen.
Spoorelementen heb je maar heel weinig van nodig, maar zijn wel zeer belangrijk. Denk aan: Selenium, zink, koper enz.
Mineralen zijn bijv.: Magnesium, calcium enz.

Onze botten bestaan uit vele mineralen, we hebben alle mineralen nodig in de juiste verhouding. Een goede multi bevat de juiste hoeveelheden, maar ook zeezout. Keltisch zeezout heeft de voorkeur en op de tweede plaats Himalaya zout. We kunnen een “drankje” maken om dagelijks deze mineralen aan te vullen. Sole heet dat. Onderaan de pagina vind je het recept. (Ben je benieuwd naar welke multi ik neem? Neem gerust contact op.)

Set of human body and anatomy illustration

Calcium en botten.
Vroeger hebben we geleerd (en vele mensen nu nog steeds) dat calcium goed is voor de botten. Dat klopt wel maar calcium krijgen we al veel te veel binnen in verhouding tot vitamine D, K2, Magnesium en alle andere mineralen. Onze botten zijn eigenlijk uit ten minste 12 mineralen opgebouwd. Een daarvan is calcium, maar het juiste evenwicht van al deze mineralen is van essentieel belang voor de gezondheid van de botten, sterke botten en het voorkomen van osteoporose. Let op! Wanneer je calciumsupplementen gebruikt of calciumrijke voedingsmiddelen consumeert, zul je een teveel aan calcium in je systeem opbouwen samen met oplopende mineralen tekorten en onevenwichtigheden die zullen bijdragen aan het. veroorzaken van plaque in de slagadres, nierstenen, galstenen, botsporen, osteoartritis, hypertensie (hoge bloeddruk) schildklierhormoonresistentie (hypothyreoïde type 2), overgewicht, diabetes type 2, het krimpen van de hersenen, dementie en nog veel meer! Te veel calcium en te weinig mineralen zorgt ervoor dat we verharden. We veranderen onszelf langzaam in betonnen standbeelden met klachten.

Calcium en de bijnierfunctie.
Te veel calcium onderdrukt de bijnieren zodat de nieren de noodzakelijke hoeveelheid magnesium vasthouden in een poging om deze mineralen (calcium en magnesium) in evenwicht e houden. Door deze bijnieronderdrukking worden natrium en kalium voortdurend in grote hoeveelheden met de urine uitgescheiden waardoor onze intracellulaire voorraden van deze belangrijke mineralen uitgeput worden, zelfs hoewel ons lichaam radeloos zoekt naar andere bronnen van deze essentiële mineralen.

Natrium en kalium.
Er is natrium nodig voor de productie van maagzuur, de eiwitvertering en voor het vergemakkelijken van het overbrengen van glucose en aminozuren naar de cellen van al onze organen en weefsels, behalve vetcellen. Kalium is onmisbaar voor de functie van de schildklierhormoon en helpt bij het in stand houden van de elektrische potentiaal van het celmembraan.  Deze essentiële mineralen zijn van cruciaal belang voor een regelmatiger hartslag, zodat spieren en zenuwcellen zullen werken als ze nodig zijn. Ze garanderen dat de bloeddruk stabiel blijft. Een overmaat aan calcium en de daaruit resulterende tekorten aan natrium en kalium veroorzaken een falen van de elektrische potentiaal van het celmembraan en dit vermindert de energieproductie in de cellen ernstig, met verreikende gevolgen voor de gezondheid.

Ionische mineralen.
Het lichaam bestaat voor 72% uit water, dus we hebben in water oplosbare dus ionische mineralen nodig. Geen colloïdale mineralen. Colloïdale mineralen kunnen feitelijk zelfs schadelijk zijn, omdat hun mineraalrestanten tussen je cellen of in je bloedcirculatie terecht kunnen komen, waardoor ze verstoppingen kunnen veroorzaken en in het algemeen in de weg gaan zitten. Als de ophoping dan gaat oxideren, bijv. colloïdaal zilver, ziet men een doffe of zwarte huid. Ionische mineralen haal je bijv. uit keltisch zeezout. Dit neem je bij de maaltijd of met sole gedurende dag. (let op keltisch zeezout niet verhitten! Dan maak je alle mineralen onbruikbaar.)

Sole mineralen drankje.
Doe 1/3 keltisch zeezout en 2/3 (gefilterd) water in een schoon glazen potje. Goed schudden! Het water moet het zeezout opnemen. Je mag nog wel wat zeezout en zelfs klei op de bodem van het potje zien liggen. Iedere keer voor gebruik even schudden voor de verzadiging.

Je kan dan gemakkelijk één- of tweemaal daags een theelepel van deze zoutoplossing aan het drinkwater toevoegen. Deze zoutoplossing heeft bijna dezelfde samenstelling als die van het menselijke bloedplasma.

(Bron: Calcium & broze botten, Dr. Robert Thompson, Katleen Barnes)

Ook interessant...

Meld je nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van nieuws, ideeën, recepten en nog veel meer!
Als cadeau… een gratis ebook!

Stuur een WhatsApp bericht