Bioritme

Als het licht is…. dan gaan we op pad en voeden we ons. Als het donker wordt bereiden we ons voor om te gaan slapen. Het lichaam is een grote “fabriek” met heel veel verschillende processen. Vitamine’s eten we en krijgen we ook binnen door bijvoorbeeld het zonlicht. Het licht zorgt er ook voor dat we vrolijk zijn, ideeën krijgen en dat het lichaam gaat werken voor o.a. energie.

Na een hele dag bezig te zijn geweest heeft het lichaam rust nodig om zich zelf te kunnen herstellen, vernieuwen en te ontgiften. Dat gebeurt in de nacht. Een goede nachtrust met voldoende slaap is dus heel belangrijk. Gemiddeld heb je 7 tot 8 uur slaap nodig per nacht. Hoeveel uur slaap jij? En wordt jij uitgerust wakker?

Voeding heeft veel invloed op het bioritme. Medicatie, Alcohol, koffie zijn bekende slaapverstoorders. Bepaalde planten en kruiden zorgen ervoor dat je meer rust krijgt. En hoe zit het met stress? Samen zoeken naar veranderingen, zodat het lichaam weer kan herstellen met ondersteuning. Dat is een mooie uitdaging. Ik ga hem aan, jij ook?

Meld je nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van nieuws, ideeën, recepten en nog veel meer!
Als cadeau… een gratis ebook!

Stuur een WhatsApp bericht