Eethormonen

Ghreline en Leptine…. twee “eet” hormonen.
Ghreline zorgt ervoor dat we “honger” hebben, zin in eten. Fabrikanten spelen hier graag op in. Het additief E621 wordt in bijna alle kant-en-klare producten toegevoegd. Mensen die deze producten eten blijven dus honger hebben. Er zijn meer dan 20 verschillende benamingen voor E621. De fabrikanten zoeken steeds een nieuwe naam voor dezelfde stof om het E-nummer toch in het product te krijgen.

“Een aantal benamingen zijn: E621, specerijen, aroma, MSG, monoglutamaat, vetsin, gistextract, moutextract en nog veel meer. “

Waar zit het dan in? Koekjes, snoep, chips, bitterballen, noodles, ijsjes enz.
Eet dus puur en maak zelf de maaltijden klaar.

En hoe zit het dan met Leptine?
Leptine zorgt voor het verzadigingsgevoel in het lichaam. Vetcellen maken o.a. Leptine aan. Echter als het lichaam te veel vetcellen heeft wordt het lichaam resistent (minder gevoelig) voor leptine en treedt er geen verzadigingsgevoel op. Dus blijven we eten. Geen rem!
Hormonen gaan van de cellen naar de hersenen. Als de hormonen verstoord zijn en een resistentie zijn dan is het metabolisme uit balans. Hierdoor ontstaat o.a. overgewicht of ondergewicht. Balans in het lichaam is belangrijk.

Hoe kunnen wij dit ondersteunen om het op te lossen?
-Ga nuchter bewegen.
-12-16 uur vasten. (18:00 laatste maaltijd – 10:00 volgende dag weer een maaltijd)
-Gist supplement (DNF-10)

Meld je nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van nieuws, ideeën, recepten en nog veel meer!
Als cadeau… een gratis ebook!

Stuur een WhatsApp bericht