Waar zijn de meeste teken

De waarnemingen van mensen kan je terug vinden op tekenradar.nl. Daarom is het belangrijk om altijd daar (bij de tekenradar.nl. ) een melding te doen als je bent gebeten door een teek. Al jaren geeft het hetzelfde beeld: één op de drie tekenbeten in steden en dorpen wordt in de tuin opgelopen.

Vanzelfsprekend zullen bosachtige of aan bos grenzende tuinen een groter risico vormen op een tekenbeet. Toch worden ook in tuintjes omringt door schuttingen, midden in de bebouwde kom tekenbeten opgelopen. Het is dus verstandig op teken te controleren nadat je in de tuin tussen hoog gras of dode bladeren bent geweest. Ook is het verstandig om huisdieren regelmatig te controleren op teken, omdat deze teken mogelijk mee kunnen nemen.

Op het terras of regelmatig gemaaid gazon voelt een teek zich niet thuis.

Pas op! Tussen dichte, dekkende en groenblijvende begroeiing zoals klimop, of in een dikke laag dode bladeren kun je ze tijdens het tuinieren tegenkomen. Vermijd hoger gras en een grindpad tussen het grasveld en struiken kan ook beschermend zijn. Teken houden niet van steen en grind. 

Speeltoestellen op fijn grind, rubberen matten, kunstgras of zand in beter dan op gras.

 

In deze speeltuin heb je minder kans op een tekenbeet.

 

 

 

Deze glijbaan in het gras is gevoeliger voor teken.

 

 

 

In de V.S. wordt er uitgebreid advies gegeven hoe tekenbeten in de tuin voorkomen kunnen worden, bijvoorbeeld door het ruimen van gebladerte en het weren van herten.

Meld je nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van nieuws, ideeën, recepten en nog veel meer!
Als cadeau… een gratis ebook!

Stuur een WhatsApp bericht